10 νέοι επιστήμονες στο Πάρκο Α.Τρίτσης μέσω του ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ για ανέργους • Αλληλέγγυα Πόλη
10 νέοι επιστήμονες στο Πάρκο Α.Τρίτσης μέσω του ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ για ανέργους

10 νέοι επιστήμονες στο Πάρκο Α.Τρίτσης μέσω του ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ για ανέργους

Αξιοποιώντας την δυνατότητα που δίνει το ειδικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για απασχόληση 5.500 άνεργων πτυχιούχων ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ηλικίας 23-29 ετών, σε υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς, ο Φορέας Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης» θα προσλάβει 10 επωφελούμενους του εν λόγω προγράμματος, οι οποίοι θα απασχοληθούν για 12 μήνες στο πάρκο Α. Τρίτσης, με στόχο να υποστηρίξουν έργα ανάπτυξης και αναβάθμισής του.

Ειδικότερα, 3 διοικητικοί υπάλληλοι, 1 αρχιτέκτων μηχανικός, 1 ηλεκτρολόγος μηχανικός, 1 γεωπόνος, 2 εκπαιδευτικοί εξειδικευμένοι στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, 1 δασολόγος κι 1 επικοινωνιολόγος «επιστρατεύονται» ώστε να συμβάλλουν στην υλοποίηση συγκεκριμένων πρότζεκτ ανάλογα την εξειδίκευσή τους.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να υλοποιηθούν καθημερινά περιβαλλοντικά προγράμματα που θα γίνονται στους χώρους του πάρκου και στην Κιβωτό των Σπόρων, ενώ παράλληλα ετοιμάζονται περιβαλλοντικά προγράμματα στον αστικό λαχανόκηπο για μαθητές και ενήλικες. Στο μεταξύ, θα προχωρήσει η πλήρης καταγραφή δέντρων και φυτών του πάρκου, θα μελετηθούν οι απαιτούμενες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την βελτίωση του πρασίνου, ενώ θα σχεδιαστούν περιπατητικές διαδρομές και σήμανση του χώρου, ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να ξεναγηθεί και να ενημερωθεί για την ιστορία του.