Δεν θα επιτρέψουμε την εγκατάλειψη των γειτονιών και των παιδικών χαρών του Ιλίου

Δεν θα επιτρέψουμε την εγκατάλειψη των γειτονιών και των παιδικών χαρών του Ιλίου

Έντονη ανησυχία σε πολλούς κατοίκους της πόλης μας έχει δημιουργήσει η κατάσταση στην οποία βρίσκεται, εδώ και καιρό, η παιδική χαρά που βρίσκεται δίπλα στο Άλσος Ιλίου. Μία παιδική χαρά που δέχεται καθημερινά μεγάλο «όγκο» επισκεπτών, καθώς είναι η μοναδική που υπάρχει στην περιοχή του Άλσους, στο Ρίμινι καθώς και στο μεγαλύτερο τμήμα του κέντρου της πόλης.

Οι καταγγελίες που έρχονται επώνυμα και με ένταση στην «Αλληλέγγυα Πόλη», κάνουν λόγο για διαρκές πρόβλημα με την καθαριότητα στον χώρο, ο οποίος, σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονέων, τα Σάββατα και τις Κυριακές δεν καθαρίζεται ποτέ, ενώ και τις «καθημερινές» οι εργασίες καθαριότητας δεν γίνονται με την μεγαλύτερη δυνατή επιμέλεια και φροντίδα.

Χαρακτηριστικά γονέας μας μετέφερε ότι στο χώρο της παιδικής χαράς υπάρχουν ακόμη γυαλιά, τα οποία έσπασαν την Κυριακή της Αποκριάς και σχεδόν έναν μήνα μετά, ακόμη δεν έχουν καθαριστεί!

Ταυτόχρονα, είναι καθημερινό το πρόβλημα και με τις ακαθαρσίες ζώων εντός παιδικής χαράς, γεγονός που έχει εξοργίσει αρκετούς γονείς οι οποίοι βλέπουν ότι σε έναν χώρο όπου παίζουν παιδιά, δεν τηρούνται οι βασικοί κανόνες καθαριότητας.

Παράλληλα, εδώ και μήνες η περίφραξη της παιδικής χαράς, από την πλευρά όπου βρίσκεται το παρακείμενο γήπεδο μπάσκετ, είναι σχεδόν διαλυμένη, ενώ σε πολλά σημεία στον χώρο έχει ξηλωθεί και ο ειδικός τάπητας κάτω από τα όργανα που παίζουν τα παιδιά.

Όλα τα παραπάνω δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Τα γνωρίζουν από πρώτο χέρι καθώς τα ζουν καθημερινά όλοι οι γονείς που επισκέπτονται την συγκεκριμένη παιδική χαρά. Και αποτελούν μια ντροπιαστική πραγματικότητα για το Δήμο μας.

Καλό θα ήταν, λοιπόν, ο κ. Δήμαρχος που βγαίνει καθημερινά και δηλώνει ότι στην πόλη «κυλούν όλα ρολόι», έστω και εκ των υστέρων, να φροντίσει να σκύψει πάνω από τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τους δημότες του Ιλίου, αφήνοντας τις γενικόλογες προεκλογικές εξαγγελίες που μας έχει συνηθίσει τελευταία και συνήθως καταλήγουν στις καλένδες.

Ως Αλληλέγγυα Πόλη, δεσμευόμαστε ότι αυτού του είδους τα ζητήματα, ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας των δημοτών του Ιλίου, ζητήματα για τη βελτίωση της ποιότητας των βασικών υποδομών στο Δήμο, για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, θα αποτελέσουν για εμάς, ως νέα δημοτική αρχή, απόλυτη προτεραιότητα.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *