Νέα μεγάλη νίκη των επιτροπών αγώνα! Ομόφωνα αθώος ο οδηγός του γερανοφόρου Ι.Τριανταφύλλου!

Νέα μεγάλη νίκη των επιτροπών αγώνα! Ομόφωνα αθώος ο οδηγός του γερανοφόρου Ι.Τριανταφύλλου!

Νέα μεγάλη νίκη των Επιτροπών Αγώνα Κατοίκων Ιλίου ενάντια στην κεραία της VODAFONE, λίγες μέρες μετά την αποκαθήλωση της κεραίας του ΘΑΝΑΤΟΥ από τη γειτονιά μας!

Σε μια κατάμεστη αίθουσα από αλληλέγγυους, αθωώθηκε πανηγυρικά ο οδηγός του γερανού, που είχε ανεβάσει τους τρεις δημοτικούς συμβούλους του Ιλίου για να ξηλώσουν τα καλώδια από τις κεραίες της Vodafone κατά τη διάρκεια δράσης αποκαθήλωσης της κεραίας του ΘΑΝΑΤΟΥ στην οδό Δήμητρας την περασμένη Κυριακή (9/3), μετά από μήνυση της εταιρίας VODAFONE.

Η κινητοποίηση αυτή προέκυψε βάσει της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και επιτροπών κατοίκων του Ιλίου και πραγματοποιήθηκε μαζί με εκατοντάδες αλληλέγγυους πολίτες, την Κυριακή 9 Μαρτίου.

Να σημειωθεί εδώ ότι η κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς προέκυψε μετά από μήνυση της εταιρίας Vodafone, με την οποία αναβαθμίστηκε και το κατηγορητήριο.

Το παρών στο πλευρό του οδηγού, εκτός από δεκάδες κατοίκους, έδωσε και ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Γάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χ. Μπατσής (που κατέθεσε και ως μάρτυρας υπεράσπισης), ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιλίου Κώστας Κάβουρας, και πολλά μέλη του Κινήματος “Δεν Πληρώνω” (το οποίο συμμετείχε και στη δράση αποκαθήλωσης), για να στηρίξουν τον κατηγορούμενο και να υπερασπιστούν τον αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι.

Έναν αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας των κατοίκων της γύρω περιοχής, καθώς και των παιδιών που φοιτούν στα γειτονικά σχολεία, 30 μόλις μέτρα από τις κεραίες.

Έναν αγώνα που θα συνεχιστεί μέχρι την απομάκρυνση και της τελευταίας κεραίας που απειλεί την ζωή των πολιτών του Ιλίου!

Καταπέλτης ήταν η κατάθεση του μάρτυρα υπεράσπισης, δημοτικού σύμβουλου Χρήστου Μπατσή στη δίκη του οδηγού του γερανοφόρου που χρησιμοποιήθηκε για την κεραία στη ΔΗΜΗΤΡΟΣ.

Τόνισε ότι οι κάτοικοι της ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ δέχονται όλα τα σκουπίδια της Αθήνας, τα εργοστάσια που ρυπαίνουν, τα σχολεία που κλείνουν, τις δομές υγείας που καταργούνται τώρα μας φυτεύουν ανεξέλεγκτα θανατηφόρες κεραίες που με βάση το νόμο ΒΟΡΙΔΗ – ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΣΕ 18 μήνες πρέπει να αποδείξουν τη νομιμότητά τους.

Για την ηθική βλάβη που απαιτούσε η εταιρία, είπε ότι το κέρδος και τα μονοπώλια δεν δακρύζουν, δε λυπούνται δεν έχουν συναίσθημα. Είναι απέναντι στην υγεία των κατοίκων της οποίας οι βλάβες δεν αποτιμώνται για να αφαιρέσουμε τις απαιτήσεις σας και να μας δώσετε τα ρέστα.

Η αλληλεγγύη το όπλο μας.

Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές.

Πηγή: http://antikeraies-ilion.blogspot.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *