2 νέα σημαντικά έργα για το Ίλιον προχωρά η Περιφέρεια Αττικής: Ανάπλαση Αγ. Νικολάου - Ηλεκτροφωτισμός Πάρκου Τρίτση • Αλληλέγγυα Πόλη
2 νέα σημαντικά έργα για το Ίλιον προχωρά η Περιφέρεια Αττικής: Ανάπλαση Αγ. Νικολάου – Ηλεκτροφωτισμός Πάρκου Τρίτση

2 νέα σημαντικά έργα για το Ίλιον προχωρά η Περιφέρεια Αττικής: Ανάπλαση Αγ. Νικολάου – Ηλεκτροφωτισμός Πάρκου Τρίτση

2 νέα σημαντικά έργα για το Ίλιον προχωρά η Περιφέρεια Αττικής:

– εγκρίθηκε η ανάπλαση της Αγ. Νικολάου,

– αναβαθμίζεται ο ηλεκτροφωτισμός στο Πάρκο Τρίτση

Το πρώτο μεγάλο έργο, αφορά στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».

Λίγες ημέρες πριν και συγκεκριμένα στις 30/04/2019, η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) και τον Φορέα Διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης», για την προμήθεια και εγκατάσταση στο Πάρκο 155 αυτόνομων φωτοβολταϊκών σωμάτων φωτισμού, επί ιστών ύψους 6 μέτρων, συνολικού προϋπολογισμού 249.860 ευρώ (με ΦΠΑ), από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Πρόκειται για 155 νέα φωτιστικά σώματα τύπου LED, με ενέργεια από φωτοβολταϊκά πάνελ, που έρχονται να προστεθούν στα πάνω από 100 φωτιστικά σώματα που ήδη έχουν τοποθετηθεί σε χώρους του Πάρκου τον τελευταίο καιρό, καθώς επίσης και στο τμήμα του παλαιού δικτύου φωτισμού του πάρκου που έχει επιδιορθωθεί και επαναλειτουργεί κανονικά. Στην πραγματικότητα με την εγκατάσταση και αυτών των 155 νέων λαμπτήρων θα έχει φωταγωγηθεί σχεδόν το σύνολο των εκτάσεων εντός του Πάρκου που χρήζουν φωτισμού.

Το δεύτερο μεγάλο έργο για την πόλης μας, αφορά την περιοχή του Αγίου Νικολάου.

Πιο συγκεκριμένα, στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στις 23/4/2019 εγκρίθηκε η σύναψη και οι όροι σχεδίου της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ιλίου, για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Ανάπλαση Λεωφόρου Αγ. Νικολάου» συνολικού προϋπολογισμού 5.340.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Η ανάπλαση της οδού Αγ. Νικολάου από ρυμοτομική σε ρυμοτομική γραμμή, με βελτίωση της λειτουργικότητας και της προσβασιμότητας της, είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο για τον Δήμο μας, για την πόλη μας.

Προβλέπονται συγκεκριμένα: η διαπλάτυνση και οι επιστρώσεις των πεζοδρομίων, η βελτίωση των οδικών υποδομών για την εξυπηρέτηση ατόμων με κινητικά, αισθητηριακά ή άλλα προβλήματα, η οδοστρωσία – ασφαλτοστρώσεις, η αναβάθμιση του οδοφωτισμού με φωτιστικά νέας τεχνολογίας (led), η κατασκευή των απαιτούμενων έργων αποχέτευσης όμβριων και ακαθάρτων (σωληνώσεις – φρεάτια), οι διαβάσεις πεζών, οι λωρίδες στάσης και στάθμευσης οχημάτων, οι δενδροφυτεύσεις, η εγκατάσταση αυτόματου ποτίσματος κλπ.

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 5.340.000,00 ευρώ και η χρηματοδότηση θα γίνει από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *