Με το βλέμμα στραμμένο στο παιδί και στο μέλλον, κόντρα στον λαϊκισμό και την δημαγωγία

Με το βλέμμα στραμμένο στο παιδί και στο μέλλον, κόντρα στον λαϊκισμό και την δημαγωγία

Όχι, για εμάς πομπώδεις τίτλους «για τον Κώστα Κάβουρα που φιλά τα χέρια των παιδιών» δεν θα δείτε.

Η «Αλληλέγγυα Πόλη –Συμμαχία για το Ίλιον» είναι μια ενωτική, πολυσυλλεκτική δημοτική κίνηση στο Ίλιον, που εδώ και καιρό έχει επιλέξει να πορεύεται με όρους προγραμματικούς. Με όρους σοβαρότητας και υπευθυνότητας. Με αποκλειστικό γνώμονα και κριτήριο το παρόν και το μέλλον της πόλης μας. Μακριά από τους λαϊκισμούς του παρελθόντος, όχι με όρους αυτοπροβολής ή ενός προσωπικού «μεγαλείου» που τίποτα δεν έχει να προσφέρει στους δημότες του Ιλίου.

Η «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον» δεν δεσμεύεται ότι θα «φιλά τα χέρια των παιδιών». Δεσμεύεται, όμως, ότι θα φροντίσει για τα παιδιά στο Ίλιον ώστε:

 • Να έχουν θέση στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της πόλης μας.
 • Να καλύπτονται, με μπροστάρη τον Δήμο, όλες οι δαπάνες που απαιτούνται για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό των σχολικών υποδομών.
 • Να μην χρειάζεται οι γονείς στα νηπιαγωγεία να καλύπτουν από την τσέπη τους δαπάνες για γραφική ύλη, διότι θα μεριμνά η δημοτική αρχή για αυτές.
 • Να είναι οι παιδικές χαρές, που θα παίζουν τα παιδιά αυτά, καθαρές, ασφαλείς, σύγχρονες και πρώτα απ’ όλα να υπάρχουν σε όλες τις γειτονιές.
 • Να είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις και τα γήπεδα σε όλες τις γειτονιές της πόλης στην κατάσταση που πρέπει – και όχι παρατημένα όπως σήμερα – ώστε να μπορέσουν αυτά τα παιδιά να αθλούνται.
 • Να υπάρχουν ελεύθερα πεζοδρόμια σε όλη την πόλη για να μπορούν αυτά τα παιδιά, με τους γονείς τους, να κινούνται με ασφάλεια.
 • Να υπάρχουν διαβάσεις έξω από τα σχολεία και τις παιδικές χαρές, που σήμερα στην πόλη μας τις ψάχνεις με το κιάλι για να τις βρεις.
 • Να υπάρχουν ράμπες ΑμεΑ και διαβάσεις για τυφλούς, χωρίς εμπόδια όπως σήμερα, ώστε να μπορούν όλοι οι δημότες να κινούνται ισότιμα στις γειτονιές.
 • Να υπάρχουν δανειστικές βιβλιοθήκες σε όλα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά του δήμου μας.
 • Να δημιουργηθεί σύγχρονο θεματικό πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά, στους χώρους στάθμευσης του Πάρκου Α. Τρίτσης.
 • Να θεσμοθετηθεί στο δήμο «Σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης» για να εξοικειωθούν τα παιδιά με την διαδικασία της Ανακύκλωσης με Διαλογή στην Πηγή.
 • Να δημιουργηθεί το Μουσείο – Πάρκο Ραδιοφωνίας, να συνεχιστεί η αναβάθμιση του Πάρκου Α. Τρίτσης, να προχωρήσει η ανάπλαση του ρέματος της Εσχατιάς, να αξιοποιηθεί η Βίλα Κωνσταντινίδη ώστε να μπορέσουν αυτά τα παιδιά να μεγαλώσουν σε μια πόλη που περιβαλλοντικά και πολιτισμικά θα είναι για τα παιδιά «μια πόλη να ζεις».

Οι άνθρωποι της «Αλληλέγγυας Πόλης – Συμμαχία για το Ίλιον» και ο υποψήφιος δήμαρχος Ιλίου, Κώστας Κάβουρας, δεσμεύονται για αυτά. Που η σημερινή απερχόμενη δημοτική αρχή προφανώς τα θεωρεί «μικρά», «ασήμαντα», «λεπτομέρειες», για αυτό και δεν ασχολείται μαζί τους, για αυτό και έχει κάνει ελάχιστα μέχρι σήμερα για όλα τα παραπάνω.

Αυτά με τους δημάρχους που «φιλούν τα χέρια των παιδιών», τα αφήνουμε για τον κ. Ζενέτο που ξέρει να παίζει καλά το παιχνίδι των εντυπώσεων.

Με παιχνίδια εντυπώσεων, όμως, και όχι στιβαρή διοίκηση με σχέδιο και όρεξη για δουλειά, ποτέ δεν θα δούμε το Ίλιον να προχωρά μπροστά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *