Χωρίς καλοριφέρ σχολεία στο Ίλιον για 3η ημέρα – Απαράδεκτες οι συνθήκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Χωρίς καλοριφέρ σχολεία στο Ίλιον για 3η ημέρα – Απαράδεκτες οι συνθήκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για τις πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν σε πολλά σχολεία του Ιλίου μετά την επανέναρξη των μαθημάτων.

Σχολεία που λειτουργούν για ημέρες χωρίς καλοριφέρ, με τη διοίκηση του Δήμου είτε να προσπαθεί να υποβαθμίσει το πρόβλημα, είτε να σφυρίζει αδιάφορα.

Γονείς από το 6ο και το 20ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου οργισμένοι ζητούσαν να μάθουν γιατί τα παιδιά τους κάνουν μάθημα κάτω υπό τέτοιες συνθήκες.

Μάλιστα, υπάρχει και η καταγγελία ότι την Τετάρτη 07/01 – πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων μετά τις γιορτές και ενώ το καλοριφέρ στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα δεν δούλευε – ζητήθηκε από την διεύθυνση του 6ου δημοτικού να μην λειτουργήσει το σχολείο για μια ημέρα καθώς τα παιδιά θα ξεπάγιαζαν μέσα στο παγωμένο κτίριο, με την Διοίκηση του Δήμου να απαντά ότι το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά.

Αναρωτιόμαστε, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη και θα απαντήσει στους γονείς που καταγγέλλουν ότι μετά από αυτό τα παιδιά τους αρρώστησαν από το κρύο που επικρατούσε;

Παράλληλα, σήμερα Παρασκευή, το 20ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου συμπληρώνει την τρίτη ημέρα δίχως θέρμανση.

Γονείς και εκπαιδευτικοί κουβαλούν αερόθερμα από το σπίτι μήπως και μπορέσουν να ζεστάνουν τις παγωμένες αίθουσες.

Απίστευτες σκηνές κατάντιας σε έναν Δήμο στον οποίο κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα πάντα είναι “τακτοποιημένα και συμμαζεμένα”. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για έναν τόσο ευαίσθητο τομέα της καθημερινότητας της πόλης όπως είναι οι σχολικές μονάδες της πόλης.

Λίγη και τραγικά απούσα η Διοίκηση του Δήμου, για μια ακόμη φορά δείχνει να έχει άλλες προτεραιότητες και ασχολίες…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *