Ελάχιστος φόρος τιμής η απόδοση του ονόματος του Μανώλη Γλέζου σε κεντρική πλατεία του Δήμου Ιλίου

Ελάχιστος φόρος τιμής η απόδοση του ονόματος του Μανώλη Γλέζου σε κεντρική πλατεία του Δήμου Ιλίου

Πρόταση της «Αλληλέγγυας Πόλης – Συμμαχία για το Ίλιον» για ονοματοδοσία πλατείας και τη δημιουργία μνημείου εις μνήμην του Αγωνιστή Μανώλη Γλέζου.

Χθες κηδεύτηκε ο μεγάλος Αγωνιστής της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος. Ο «αιώνιος έφηβος» όπως συχνά τον αποκαλούσαν. Ο φλογερός πατριώτης. Ο Μανώλης που αγωνίστηκε όσο λίγοι για τη Δημοκρατία στον τόπο μας. Ο άνθρωπος που με την ενέργεια του να κατεβάσει τον αγκυλωτό σταυρό του κατακτητή από την Ακρόπολη, ενέπνευσε ολόκληρες γενιές Ελλήνων στην Αντίσταση, στον αέναο αγώνα απέναντι στον φασισμό και τον ναζισμό.

Οι σημερινές έκτακτες συνθήκες, της πανδημίας του κορονοϊού στην χώρα μας, δεν επέτρεψαν ούτε σε εμάς, ούτε συνολικά στον ελληνικό λαό να αποδώσει τις τιμές που αρμόζουν στον Μανώλη Γλέζο στο τελευταίο του ταξίδι. Να τον τιμήσει για τα όσα δεκαετίες προσέφερε στον τόπο: κοινωνικά, πολιτικά αλλά και αυτοδιοικητικά, για να μην ξεχνάμε και την παρουσία του στη θέση του προέδρου της κοινότητας Απειράνθου Νάξου. Θα γίνει και αυτό και σύντομα.

Όλοι εμείς, μέλη της Αλληλέγγυας Πόλης, άνθρωποι που ασχολούμαστε με τα κοινά της πόλης μας, «απλοί» κάτοικοι και δημότες, θεωρούμε καθήκον μας την απόδοση του ονόματος του Μανώλη Γλέζου, ως ελάχιστο φόρο τιμής, σε κάποια από τις κεντρικές πλατείες του Δήμου Ιλίου· παράλληλα με την κατασκευή στο σημείο ενός μνημείου. Ενός μνημείου που θα αποδίδει τιμές σε αυτόν τον φλογερό πατριώτη, αλλά και θα υπενθυμίζει στις νεότερες γενιές αξίες και ιδανικά από τα οποία ουδέποτε απομακρύνθηκε ο Μανώλης Γλέζος στην πολυτάραχη ζωή του.

Αυτή μας την πρόταση, την καταθέτουμε δημόσια σήμερα, με την δέσμευση να την καταθέσουμε και επίσημα στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Είναι χρέος μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *