Νέα «αριστεία» στο Πάρκο Τρίτση: 52.000 ευρώ για μπαλώματα και πεταμένοι φράχτες παντού

Νέα «αριστεία» στο Πάρκο Τρίτση: 52.000 ευρώ για μπαλώματα και πεταμένοι φράχτες παντού

Ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον».

Παρά τις προ δεκαημέρου δηλώσεις του κ. Πατούλη περί «γοργών ρυθμών αποκατάστασης της περιμετρικής περίφραξης» η κατάσταση σήμερα στο Μητροπολιτικό Πάρκο, Αντώνης Τρίτσης, συνεχίζει να είναι αποκαρδιωτική.

Μάλιστα, εξαιρετικά αρνητική εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός πως ακόμη και στα ελάχιστα μέχρι σήμερα σημεία που είχαμε αντικατάσταση της περίφραξης, τα παλιά συρματοπλέγματα πετάχτηκαν ανεξέλεγκτα σε σημεία εντός του Πάρκου με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ακόμη και για ενδεχόμενο τραυματισμό περιπατητή ή επισκέπτη του χώρου – όπως αποδεικνύουν φωτογραφίες που μας έστειλαν πολίτες και παρατίθενται.

Αναρωτιόμαστε αν τα 52 χιλιάδες ευρώ κονδύλι που δαπανάται αυτήν τη στιγμή για τις «εργασίες» -διόλου ευκαταφρόνητο ποσό και με διαδικασία κατ’ επείγοντος ανάθεσης- δικαιολογεί αυτή την προχειρότητα και την ανευθυνότητα.

Αντιλαμβανόμαστε πως ο κ. Περιφερειάρχης συνεχίζει να αγνοεί ποια είναι η πραγματικότητα που επικρατεί στο πάρκο και οι αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν.

Πρώτα οι αστείες δηλώσεις περί πολιτών που «πολιορκούν» ένα ορθάνοιχτο Πάρκο, με πολλές από τις κεντρικές του εισόδους να είναι ανοιχτές μέχρι και σήμερα. Τώρα αυτές οι αποκαρδιωτικές και επικίνδυνες εικόνες με πεταμένους φράχτες εδώ και εκεί.

Σε κάθε περίπτωση εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες και να υπενθυμίζουμε τα πάντα. Οι πολίτες του Ιλίου και των γύρω περιοχών να συνεχίσουν να προστατεύουν και να προασπίζονται το Πάρκο Τρίτση, τους χώρους και τις υποδομές εντός αυτού, όπως πράττουν όλα αυτά τα χρόνια με θέρμη.

Υ.Γ.1. Αλήθεια ο Δήμαρχος Ιλίου, κ. Ζενέτος, που αυτή τη στιγμή συμμετέχει στο νέο Δ.Σ του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου, έχει κάτι να μας πει για αυτές τις εικόνες ντροπής; Ή πάλι θα ακούσουμε ότι φταίνε «οι άλλοι»;

Υ.Γ.2. Δεδομένου ότι συζητάμε για περιφράξεις στο Πάρκο Τρίτση, μήπως ήρθε η ώρα να συζητήσουμε και για ένα βασικό διαχρονικό πρόβλημα, όπως την ύπαρξη εσωτερικών περιφράξεων, μήκους 2.626 μέτρων, που δεν επιτρέπουν την καθολική πρόσβαση σε όλους τους χώρους του πάρκου ώστε να καταστεί αυτό ενιαιο;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *