Από τα πρωινάδικα θα γίνεται η ενημέρωση των πολιτών, κ. Ζενέτο;

Από τα πρωινάδικα θα γίνεται η ενημέρωση των πολιτών, κ. Ζενέτο;

Να έρθουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ άμεσα στο Ίλιον για μαζικά τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Δυστυχώς ο Δήμος Ιλίου είναι από εκείνους στους οποίους υπάρχουν αρκετά κρούσματα Covid-19 στις σχολικές μονάδες. Ήδη γνωρίζουμε επίσημα πλέον πως έχουν κλείσει τμήματα ή ολόκληρες τάξεις σε 3 δημοτικά σχολεία του Ιλίου, ενώ καταγεγραμμένα κρούσματα υπάρχουν και σε 5 βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου.

Είναι μία πραγματικά δύσκολη και δυσάρεστη κατάσταση για όλους: εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές.

Η πόλη μας φαίνεται πως πλήττεται σημαντικά από την πανδημία. Η Αλληλέγγυα Πόλη με ψυχραιμία και υπευθυνότητα και αντιλαμβανόμενη πλήρως την ανησυχία των κατοίκων του Ιλίου, έχει ζητήσει από τη δημοτική αρχή να προχωρήσει σε επίσημη ενημέρωση όλων των δημοτών.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Ο κ. Δήμαρχος επιλέγει να μιλάει και να βγάζει Δελτία Τύπου για όλα τα υπόλοιπα, αλλά όχι για την πορεία της πανδημίας στην πόλη μας και τι γίνεται με τα σχολεία.

Αυτό το θεωρούμε απαράδεκτο.

Θα πρέπει άμεσα να γίνει ενημέρωση από τον Δήμο ποια είναι τα ακριβή στοιχεία της πανδημίας στο Ίλιον, που βρισκόμαστε, πόσα είναι ακριβώς τα κρούσματα, ποια μέτρα έχει λάβει και θα λάβει από εδώ και πέρα η δημοτική αρχή για την εξομάλυνση της κατάστασης.

Τέλος, θα πρέπει η δημοτική αρχή να απαιτήσει από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας να έρθουν άμεσα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην πόλη μας, να πραγματοποιήσουν τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές ώστε να προχωρήσει και η κρίσιμη ιχνηλάτηση όσων συμπολιτών μας ενδεχομένως βρέθηκαν ή ήρθαν σε επαφή με κάποιο κρούσμα, χωρίς να το γνωρίζουν.

Εκπτώσεις με την υγεία των πολιτών δεν κάνουμε.

Όλοι βρισκόμαστε προ των ευθυνών μας. Για αυτό και απαιτούμε από όλους του αρμόδιους, φυσικά και από τη δημοτική αρχή, να δράσουν άμεσα. Προτού να είναι αργά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *