Άμεση μείωση των τροφείων στους βρεφονηπιακούς του Δήμου Ιλίου • Αλληλέγγυα Πόλη
Άμεση μείωση των τροφείων στους βρεφονηπιακούς του Δήμου Ιλίου

Άμεση μείωση των τροφείων στους βρεφονηπιακούς του Δήμου Ιλίου

Και κατάργησή τους για τους οικονομικά ασθενέστερους δημότες.

Κατά τη χθεσινή ημέρα σε πολλούς βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ιλίου επιδόθηκαν στους γονείς τα τροφεία που θα πρέπει να καταβάλλουν για τους τρεις πρώτους μήνες λειτουργίας των σταθμών.

Θεωρούμε αδιανόητο στις σημερινές συνθήκες οικονομικής και υγειονομικής κρίσης, με τα συντρίμμια που άφησε το πρώτο lock down της Άνοιξης, να έχουν γίνει ήδη εμφανή, βυθίζοντας την κοινωνία στην ανεργία και την ανέχεια, να ζητείται από οικογένειες στο Ίλιον να πληρώσουν υπέρογκα μηνιάτικα για την παραμονή των παιδιών τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου.

Ας μην ξεχνά η δημοτική αρχή πως ολόκληροι κλάδοι, η εστίαση, ο τουρισμός, το λιανεμπόριο κ.λπ. έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα και ολόκληρες οικογένειες αυτή τη στιγμή δυσκολεύονται ακόμη και για τα βασικά.

Ας μην ξεχνά ότι η κοινωνία από σήμερα είναι αναγκασμένη σε μια νέα καραντίνα που θα συνοδευτεί από νέο κλείσιμο επιχειρήσεων, καταστημάτων, υπηρεσιών, κτλ. Ο κόσμος θα ζοριστεί οικονομικά ακόμη περισσότερο. Εργαζόμενοι θα βρεθούν εκτός δουλειάς.

Σε αυτές τις συνθήκες και με δεδομένο ότι η δημοτική αρχή του Ιλίου δηλώνει ότι βρίσκεται στο πλάι των δημοτών, όταν αυτοί δοκιμάζονται, το ελάχιστο που περιμένουμε από τη διοίκηση του Δήμου είναι να “ελαφρύνει” όσο μπορεί τις οικογένειες από τα βάρη που έχουν να σηκώσουν.

Θα πρέπει άμεσα οι συνδημότες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες να απαλλαγούν ολοκληρωτικά από την καταβολή τροφείων στον Δήμο. Τώρα. Χωρίς μισόλογα. Αυτό επιτάσσουν οι συνθήκες.

Θα πρέπει παράλληλα να υπάρξει μία γενναία μείωση για όλες τις υπόλοιπες οικογένειες, ώστε να αποδειχθεί ότι ο Δήμος μας στηρίζει στην πράξη τις οικογένειες στο Ίλιον. Και ιδιαίτερα τους νέους γονείς που ενδεχομένως ευρισκόμενοι στις σημερινές συνθήκες αστάθειας και αβεβαιότητας, να αισθάνονται ότι έχουν να ανέβουν στην κυριολεξία έναν “Γολγοθά”.

Από αυτά κρινόμαστε, κύριε Δήμαρχε, από αυτά θα φανεί αν είμαστε στο πλάι των πολιτων όταν μας χρειάζονται. Κάντε το βήμα.