Εκείνος ο Νοέμβρης για πάντα θα εμπνέει… • Αλληλέγγυα Πόλη
Εκείνος ο Νοέμβρης για πάντα θα εμπνέει…

Εκείνος ο Νοέμβρης για πάντα θα εμπνέει…

47 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο αγώνας για δημοκρατία και ελευθερία δεν σβήνει. Το μήνυμα της 17ης Νοέμβρη αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία στις σημερινές δύσκολες συνθήκες υγειονομικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Τα αιτήματα για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, με ισότητα, αλληλεγγύη, κοινωνική δικαιοσύνη, δωρεάν καθολική πρόσβαση σε παιδεία και υγεία σήμερα είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.

Τιμούμε τους νεκρούς και τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου για την προσφορά τους στη δημοκρατία, την ελευθερία και την κοινωνική πρόοδο. Θυμόμαστε και τιμούμε τους δημοκρατικούς αγώνες του λαού μας και της νεολαίας ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών και μέσα από αυτούς τους αγώνες εμπνεόμαστε για τις μάχες του σήμερα.

Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου αποτελούν από τις πιο εμβληματικές στιγμές δημοκρατικών αγώνων στη σύγχρονη ιστορία αυτού του τόπου και δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να φιμώσει το μήνυμα της φετινής επετείου μέσα σε κλίμα φόβου και καταστολής. Η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις δημόσιες συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων μας γυρίζει πίσω σε σκοτεινές εποχές. Είναι μια απόφαση βαθιά αντιδημοκρατική αλλά και αντισυνταγματική, όπως επισημαίνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Η δημοτική κίνηση Ιλίου “Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον” καλεί τους δημοκρατικούς πολίτες του Ιλίου να καταδικάσουν τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και ταυτόχρονα να τιμήσουν το Πολυτεχνείο με πολύμορφους τρόπους που διασφαλίζουν στο ακέραιο την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων μας. Η Δημοκρατία δε μπαίνει σε καραντίνα.