Να προσφέρει ο Δήμος το απαραίτητο υλικό (tablet) σε όσους μαθητές χρειάζεται για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης • Αλληλέγγυα Πόλη
Να προσφέρει ο Δήμος το απαραίτητο υλικό (tablet) σε όσους μαθητές χρειάζεται για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης

Να προσφέρει ο Δήμος το απαραίτητο υλικό (tablet) σε όσους μαθητές χρειάζεται για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης

Στο χθεσινό Δ.Σ επανέφερε το θέμα με νέα πρότασή της η Αλληλέγγυα Πόλη

Για δεύτερη φορά τις τελευταίες ημέρες, αυτή τη φορά στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, η δημοτική κίνηση «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον» έθεσε το θέμα της παροχής υπολογιστών (tablet ή laptop) για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης στο Δήμο Ιλίου.

Είναι μια πρόταση που ως δημοτική κίνηση είχαμε καταθέσει ήδη από τον περασμένο Απρίλιο, καθώς από τότε διαβλέπαμε τις δυσκολίες που θα προκύψουν για σημαντική μερίδα μαθητών και εκπαιδευτικών. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε – ιδιαίτερα τώρα που μπήκε στην τηλεκπαίδευση και η πρωτοβάθμια εκπαίδευση και σε κάθε νοικοκυριό έχουν αυξηθεί σημαντικά οι ανάγκες – την ίδια στιγμή που η κυβερνητική ολιγωρία για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι παροιμιώδης.

Η πρόταση είναι συγκεκριμένη και απόλυτα ρεαλιστική: να αναλάβει ο δήμος, εφόσον το αρμόδιο Υπουργείο ολιγωρεί δραματικά, να προμηθεύσει όσες οικογένειες και μαθητές έχουν ανάγκη, με τις απαραίτητες υποδομές (υπολογιστής, δωρεάν internet κλπ) ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν όλα τα παιδιά στις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης. Το ίδιο θα πρέπει να ισχύσει και για όσους εκπαιδευτικούς ενδεχομένως αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες. Είναι πράγματα τα οποία έχουν γίνει σε πολλούς άλλους Δήμους της χώρας. Γιατί ο κ. Ζενέτος αρνείται να υλοποιήσει την συγκεκριμένη πρόταση;

Όπως και τον περασμένο Απρίλιο, όταν και είχαμε καταθέσει για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη πρόταση, έτσι και χθες, η δημοτική αρχή δήλωσε ότι βρίσκει λογικό το συγκεκριμένο αίτημα και πως θα το εξετάσει. Βέβαια, ήδη έχουν περάσει σχεδόν 8 μήνες που ακούσαμε τα ίδια λόγια από τη διοίκηση, αλλά, δυστυχώς, όχι για εμάς αλλά για την ίδια την πόλη και τους δημότες, δεν είδαμε να γίνεται το παραμικρό. Το παραμικρό! Τη στιγμή μάλιστα που πληροφορούμαστε πως υπάρχουν αυτή τη στιγμή εκατοντάδες παιδιά στα δημοτικά του Ιλίου που δεν μπορούν να κάνουν καθόλου μάθημα επειδή δεν υπάρχει κανένα μέσο για να το παρακολουθήσουν.

Σε κάθε περίπτωση, η διοίκηση Ζενέτου, αν θέλει να «σπάσει αυγά», όπως συνηθίζει να λέει ο λαός μας, έχει την ευκαιρία να το πράξει στο ζήτημα της τηλεκπαίδευσης. Κάτι τέτοιο θα προσέφερε μία ανυπολόγιστη βοήθεια σε οικογένειες και μαθητές που σήμερα το έχουν ανάγκη. Είπαμε, οι δημοτικές αρχές που αποδεικνύουν ότι εννοούν αυτά που λένε, κρίνονται στα δύσκολα, όπως σήμερα, με αυτά που περνάει ο λαός μας. Όχι στα εύκολα.

Ιδού, λοιπόν κ. Δήμαρχε. Ανταποκριθείτε στις ανάγκες των καιρών. Διασφαλίστε ότι όλα τα παιδιά στο Ίλιον θα μπορούν να κάνουν μάθημα. Μπορείτε; Εμείς αυτό προτείνουμε, αυτό σας καλούμε να υιοθετήστε. Χωρίς άλλες καθυστερήσεις ή δικαιολογίες.