Οι πλατείες μας κ. Χρυσοχοΐδη δεν είναι Φαρ Ουέστ, ούτε χρειάζονται σερίφηδες • Αλληλέγγυα Πόλη
Οι πλατείες μας κ. Χρυσοχοΐδη δεν είναι Φαρ Ουέστ, ούτε χρειάζονται σερίφηδες

Οι πλατείες μας κ. Χρυσοχοΐδη δεν είναι Φαρ Ουέστ, ούτε χρειάζονται σερίφηδες

Ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης “Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον”

Οι χθεσινές σκηνές ντροπής που εκτυλίχθηκαν στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης και παρακολούθησε άναυδη, σύσσωμη η ελληνική κοινωνία, με ένστολους να βιαιοπραγούν και να τραμπουκίζουν με μανία νέους πολίτες που απλά έκαναν τον περίπατό τους, μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω.

Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, όλο και συχνότερα γινόμαστε μάρτυρες φαινομένων και περιστατικών ακραίας βίας και καταστολής από συγκεκριμένη μερίδα αστυνομικών υπηρεσιών, γεγονός που αποδεικνύει πως όλα γίνονται με άνωθεν εντολές και κάλυψη.

Η κυβέρνηση, αντιλαμβανόμενη την πλήρη αποτυχία της στη διαχείριση της πανδημίας, προσπαθεί με τον αυταρχισμό, τη βία και την επιβολή του γκλοπ, να τρομοκρατήσει και να φιμώσει τη κοινωνία, νομίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο θα περιορίσει ή θα προλάβει τις αντιδράσεις της.

Θέλουμε να τους πούμε πως είναι γελασμένοι. Η δημοκρατία ούτε περιστέλλεται, ούτε και περιορίζεται. Η δημοκρατία πάντα νικά.

Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και την οργή μας για όσα συνέβησαν. Νιώθουμε ντροπή και για εκείνα τα Μέσα Ενημέρωσης που σκόπιμα – για μία ακόμη φορά – επιχείρησαν να παραπληροφορήσουν.

Υπενθυμίζουμε πως ο κ. Χρυσοχοΐδης σε μία ακόμη θητεία του ως Υπουργός, βρίσκεται υπόλογος απέναντι στην ελληνική κοινωνία για κάλυψη σε φαινόμενα ακραίας βίας από αστυνομικές δυνάμεις.

Υπενθυμίζουμε πως η σημερινή κυβέρνηση αντί να προσλάβει μαζικά γιατρούς και δασκάλους, για να ενισχύσει το Δημόσιο Σχολείο και τη Δημόσια Υγεία, στη μάχη απέναντι στην πανδημία, επέλεξε να προχωρήσει σε έκτακτες προσλήψεις χιλιάδων Ειδικών Φρουρών – και μάλιστα εκτός ΑΣΕΠ – δείχνοντας αυτό που πραγματικά την ενδιαφέρει.

Καλούμε την τοπική κοινωνία του Ιλίου και όλων των Δυτικών, τους προοδευτικούς, ενεργούς πολίτες, να δώσουμε από κοινού τη μάχη για τη προάσπιση της Δημοκρατίας και της Ενημέρωσης.

Δεν θα επιτρέψουμε οι δρόμοι, οι πλατείες, οι γειτονιές μας να γίνουν Φαρ Ουέστ.