Ενώνουμε τις φωνές μας για την εξάλειψη των διακρίσεων και την ισότητα • Αλληλέγγυα Πόλη
Ενώνουμε τις φωνές μας για την εξάλειψη των διακρίσεων και την ισότητα

Ενώνουμε τις φωνές μας για την εξάλειψη των διακρίσεων και την ισότητα

Σε ανάμνηση μιας μεγάλης απεργίας των εργατριών κλωστοϋφαντουργίας με αιτήματα για ισότητα και εργασιακή προστασία στις 8 Μαρτίου 1857 στη Νέα Υόρκη, η 8 Μάρτη καθιερώθηκε το 1910 ως η ημέρα για να τιμηθούν οι αγώνες των γυναικών.

Μια ημέρα να τιμήσουμε έναν εμβληματικό, περήφανο αγώνα. Έναν αγώνα παρακαταθήκη των γυναικών του Ιλίου με ιστορική διάσταση για την πόλη μας. Τον αγώνα των ΕΡΓΑΤΡΙΩΝ στο εργοστάσιο ιματισμού της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ». Αγώνα που μ’ ένα πλαίσιο αιτημάτων στις πραγματικές τους ανάγκες, διεκδίκησαν όχι μόνο την καταβολή των δεδουλευμένων αλλά και το αναφαίρετο δικαίωμα στη σταθερή δουλειά με δικαιώματα και ουσιαστική προστασία των ανέργων.

Σήμερα αναγνωρίζοντας πως τίποτα δεν χαρίζεται, η 8 Μάρτη, για όλους και όλες εμάς στην Αλληλέγγυα Πόλη, δεν αποτελεί απλά μια μέρα γιορτής αλλά μια μέρα αγώνα για την γυναικεία χειραφέτηση, την ελευθερία, την ισότητα, την ζωή και την αξιοπρέπεια.

Σήμερα αλλά και κάθε μέρα, συστρατευόμαστε όλοι και όλες για να εξαλείψουμε την εργασιακή υποβάθμιση των γυναικών, το σεξισμό και τη βία.

Σήμερα αλλά και κάθε μέρα, δεν σιωπούμε μπροστά στην κακοποίηση και στην εξουσιαστική συμπεριφορά.

Σήμερα αλλά και κάθε μέρα, ενώνουμε τις φωνές μας για την εξάλειψη των διακρίσεων και την ισότητα.

Πηγή εικόνας: rizospastis.gr