Μηχανάκι παρέσυρε και τραυμάτισε 10χρονο μαθητή έξω από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου • Αλληλέγγυα Πόλη
Μηχανάκι παρέσυρε και τραυμάτισε 10χρονο μαθητή έξω από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου

Μηχανάκι παρέσυρε και τραυμάτισε 10χρονο μαθητή έξω από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου

Απούσα η διοίκηση Ζενέτου, προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες της

Την Τετάρτη 12/5/2021 το πρωί αντιπροσωπεία της δημοτικής κίνησης «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον» παραβρέθηκε στη διαμαρτυρία γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου, με αφορμή τον χθεσινό σοβαρό τραυματισμό μαθητή, ακριβώς έξω από το σχολείο επί της λεωφόρου Παλατιανής, από διερχόμενο μηχανάκι.

Παρά τον σοβαρό τραυματισμό του μαθητή, φαίνεται πως η δημοτική αρχή έκρινε ότι δεν συνέτρεχε κάποιος «ικανός» λόγος για να έρθει κάποιος υπεύθυνα να ακούσει και να ενημερώσει τους γονείς για τυχόν ενέργειες που πρόκειται να γίνουν από εδώ και πέρα για την αποφυγή νέων ατυχημάτων στο σημείο.

Προφανώς ο κ. Δήμαρχος κρίνει σκόπιμη και χρήσιμη την παρουσία του, μόνο όταν υπάρχουν στο σημείο κάμερες για να καλύπτουν τα γεγονότα. Και μόνο τότε.

Οι γονείς δήλωσαν αγανακτισμένοι. Έξω από το 5ο Δημοτικό – αλλά και το 3ο Νηπιαγωγείο που βρίσκεται στον ίδιο χώρο – οι διαβάσεις για τους πεζούς ίσα που φαίνονται στην άσφαλτο. Η σήμανση, οριζόντια και κάθετη, για να προειδοποιεί τους οδηγούς, κρίνεται ελάχιστη έως ανύπαρκτη. Για τα παιδιά που σχολούν από το Ολοήμερο δεν προβλέπεται σχολικός τροχονόμος (όπως και σε πολλά άλλα σχολεία στον δήμο).

Το φανάρι για τους πεζούς που βρίσκεται ακριβώς έξω από την είσοδο των σχολείων, χαλασμένο από καιρό. Η διοίκηση του Δήμου ενήμερη για όλα αυτά, απαξιοί πλήρως. Αν λειτουργούσε το συγκεκριμένο φανάρι, μπορεί το χθεσινό ατύχημα να είχε αποφευχθεί και να μην είχε συμβεί τίποτα. Ντροπή και μόνο ντροπή.

Και να ήταν μόνο αυτά τα προβλήματα στο συγκεκριμένο σχολείο…

Και την ίδια στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά, που κινδυνεύουν ακόμη και ζωές μαθητών, η διοίκηση συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα και να λέει πως «όλα πηγαίνουν καλά». Μια διοίκηση που δεν έκρινε σκόπιμο να κάνει έστω και μία επιπλέον πρόσληψη στην καθαριότητα των σχολείων, έναν χρόνο τώρα, με την πανδημία να σαρώνει.

Ως «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον» έχουμε μιλήσει επανειλημμένα και έγκαιρα για την ανάγκη δημιουργίας στην πόλη μας ενός ασφαλούς δικτύου πρόσβασης (με σύγχρονες διαβάσεις, φωτεινούς σηματοδότες κλπ) για μαθητές, γονείς και δασκάλους περιμετρικά όλων των σχολείων. Με τα πεζοδρόμια ελεύθερα από όλους και προσβάσιμα για όλους.

Έχουμε, επίσης, επισημάνει την ανάγκη για έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό σχολικών τροχονόμων στα σχολεία της πόλης, με βάση τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν. Δεν μπορεί εσαεί κάποιοι να επικαλούνται την γραφειοκρατία ή την κεντρική διοίκηση και στο τέλος να μην γίνεται τίποτα. Δεν μπορεί εσαεί να λέμε ότι δήθεν «φταίνε άλλοι».

Ευχόμαστε περαστικά στον μαθητή και στην οικογένειά του και δηλώνουμε σίγουροι πως σύντομα θα είναι ξανά γερός, δίπλα στους συμμαθητές και φίλους του.

Δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε το Ίλιον που μας πρέπει και μας αξίζει – σε όλους και όλες μας – και όσοι είχαν συνηθίσει να «κουκουλώνουν» καταστάσεις, καλό θα ήταν να κατανοήσουν πως τα πράγματα στο Ίλιον πια αλλάζουν (και πως θα μας βρίσκουν καθημερινά απέναντί τους, εφόσον χρειάζεται).