Αγωνιζόμαστε ενάντια στο σημερινό μη βιώσιμο, αντικοινωνικό και αντιπεριβαλλοντικό μοντέλο διαχείρισης αποβλήτων • Αλληλέγγυα Πόλη
Αγωνιζόμαστε ενάντια στο σημερινό μη βιώσιμο, αντικοινωνικό και αντιπεριβαλλοντικό μοντέλο διαχείρισης αποβλήτων

Αγωνιζόμαστε ενάντια στο σημερινό μη βιώσιμο, αντικοινωνικό και αντιπεριβαλλοντικό μοντέλο διαχείρισης αποβλήτων

Η «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον» συνυπογράφει την παρακάτω κοινή ανακοίνωση δημοτικών κινήσεων της Δυτικής Αθήνας και καλεί του πολίτες του Ιλίου να συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Τετάρτης 12/5, στις 06:00 μ.μ., στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής (Συγγρού 15, Αθήνα) ενάντια στο σημερινό μη βιώσιμο, αντικοινωνικό και αντιπεριβαλλοντικό μοντέλο διαχείρισης αποβλήτων.

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ

Ως παρατάξεις που δραστηριοποιούμαστε πολιτικά και κοινωνικά στη Δυτική Αθήνα, εκφράζοντας χιλιάδες πολίτες και λειτουργώντας υπέρ αυτών καλούμε τον κόσμο να παρευρεθεί την Τετάρτη στις 12 Μαΐου, στις 06:00 μ.μ. στα Γραφεία της Περιφέρειας Αττικής (Συγγρού 15).

Τη στιγμή που η κλιματική κρίση χτυπά τον πλανήτη, ο κος Πατούλης και η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη επιμένουν σε μια λογική business as usual. Ο ίδιος ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε τη χωματερή της Φυλής ως «ωρολογιακή βόμβα», αλλά επέκτεινε τη διάρκεια ζωής της αρχικά στο 2023 και κατόπιν στο 2025, αποδεικνύοντας στην πράξη πως καμία διάθεση για λύση δεν υπάρχει. Από την στιγμή ανάληψης καθηκόντων, μέχρι και σήμερα, καμιά ουσιαστική κίνηση δεν έχει γίνει προς την πολιτική διαλογής στην πηγή. Ούτε εκστρατείες ενημέρωσης προς τους πολίτες για τα όσα συντελούνται και φυσικά καμιά κουβέντα για κλείσιμο της Φυλής.

Η μόλυνση, μετά το περιβάλλον, επηρεάζει εμάς τους ίδιους. Εκτός από τις τρομακτικές επιπτώσεις που έχει στην υγεία μας, θα πρέπει, ως κάτοικοι, να κατανοήσουμε πως η μόλυνση, αργά ή γρήγορα, θα μας διώξει από τις γειτονιές μας. Ποιος θα θέλει να μείνει σε μια περιοχή που μυρίζει σκουπίδια; Οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων θα πέσουν στα τάρταρα ακόμα και αν έχουμε σταθμούς ΜΕΤΡΟ έξω από τα σπίτια μας. Συνέπεια της φτωχοποίησης θα είναι η ερημοποίηση.

Οι γειτονιές μας στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό, στο Ίλιον και την Πετρούπολη ταλαιπωρούνται εδώ και 60 χρόνια από την εγκατάσταση της χωματερής στη Φυλή. Οι κύριοι Πατούλης και Μητσοτάκης, σε αγαστή συνεργασία, προωθούν την επέκταση της Χωματερής. Την ίδια στιγμή αρνούνται πεισματικά να συνομιλήσουν με τους κατοίκους των περιοχών μας, τις οποίες επισκέπτονται μόνο για να βγάλουν φωτογραφίες εμμένοντας σε επικοινωνιακά παιχνίδια! Αφού, λοιπόν, αδιαφορούν για τη Δυτική Αθήνα πηγαίνουμε εμείς στο χώρο στον οποίο αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς.

Λιγότερα σκουπίδια – Περισσότερη ανακύκλωση – Δίκαιη κατανομή των βαρών!

Τετάρτη 12/5 • ώρα: 6.00μμ

Γραφεία Περιφέρειας Αττικής

(Συγγρού 15, Αθήνα)