Με το «χαμόγελο στα χείλη» και φέτος 186 παιδιά εκτός Βρεφονηπιακών από τον κ. Ζενέτο στο Ίλιον • Αλληλέγγυα Πόλη
Με το «χαμόγελο στα χείλη» και φέτος 186 παιδιά εκτός Βρεφονηπιακών από τον κ. Ζενέτο στο Ίλιον

Με το «χαμόγελο στα χείλη» και φέτος 186 παιδιά εκτός Βρεφονηπιακών από τον κ. Ζενέτο στο Ίλιον

Δεν έφτανε τελικά η τεράστια καθυστέρηση μέχρι να ανακοινωθούν, από τη δημοτική αρχή, οι οριστικοί πίνακες για τους Παιδικούς Σταθμούς στο Ίλιον, με αποτέλεσμα οι γονείς να είναι τόσο καιρό, κυριολεκτικά «στον αέρα» και να μην ξέρουν τι θα γίνει με το παιδί τους.

Για ακόμη μία χρονιά οι κάτοικοι της πόλης μας, γίνονται μάρτυρες δραματικών εξελίξεων και βίαιων αποκλεισμών, με 186 παιδιά και βρέφη να μένουν τελικά εκτός Παιδικών στο Ίλιον (ειδικά όσοι και όσες ήταν χωρίς ΕΣΠΑ). Και είναι η πολλοστή φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως στα Βρεφικά Τμήματα των Παιδικών Σταθμών του Δήμου έχουν εγγραφεί μόλις 67 βρέφη, ενώ έχουν μείνει εκτός 167!!! που πληρούσαν τα κριτήρια. Συνολικά 186 παιδιά από τα Παιδικά και τα Βρεφικά Τμήματα μένουν και φέτος εκτός.

Θα πρέπει ο κ. Ζενέτος να απολογηθεί και να εξηγήσει στους δημότες γιατί από τους 12 Παιδικούς Σταθμούς που διαθέτει ο Δήμος, δεν λειτουργούν αυτή τη στιγμή τα Βρεφικά Τμήματα στους 7 εξ αυτών. Με λίγα λόγια Βρεφικά Τμήματα υπάρχουν αυτή τη στιγμή μόλις 5 για όλο το Ίλιον (και έτσι προκύπτει η μεγάλη «σφαγή» που γίνεται κάθε χρόνο με εκατοντάδες βρέφη να μένουν εκτός).

Θα πρέπει ο κ. Ζενέτος και η παράταξή του να απολογηθούν στους δημότες και να πουν πότε ήταν η τελευταία φορά που ενέταξαν στον προϋπολογισμό του Δήμου, τα απαραίτητα ποσά ώστε να λυθεί το στεγαστικό πρόβλημα που υπάρχει και να δημιουργηθούν νέοι Παιδικοί Σταθμοί στην πόλη μας (ποτέ είναι η απάντηση).

Τελικά τον κ. Ζενέτο θα τον θυμόμαστε σαν τον Δήμαρχο που δαπανούσε στους προϋπολογισμούς του Δήμου κάθε χρόνο, δεκάδες, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για «διαφημιστική δαπάνη», φιέστες, φωτογραφήσεις – και ίδια προβολή – αλλά πότε δεν εύρισκε χρήματα για να προχωρήσουν βασικά έργα υποδομών στην πόλη μας, όπως η δημιουργία νέων Βρεφονηπιακών Σταθμών (ας παραδειγματιστεί τουλάχιστον από άλλους Δήμους, όπου κανένα παιδί δεν μένει εκτός).

Τέλος, καλούμε όλους τους κατοίκους, και ιδιαίτερα τους νέους γονείς, να στηρίξουν και να συνταχθούν με την προσπάθεια που κάνει εδώ και καιρό η δημοτική κίνηση «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον» για να ονειρευτούμε και να δημιουργήσουμε την πόλη που μας αξίζει, με βάση τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων, μακριά από μικροπολιτικές, μικροκομματικά συμφέροντα, και πολιτικές καριέρες.