Να υψώσουμε ένα τείχος προστασίας γύρω από την τελευταία μεγάλη δημόσια επιχείρηση της χώρας μας • Αλληλέγγυα Πόλη
Να υψώσουμε ένα τείχος προστασίας γύρω από την τελευταία μεγάλη δημόσια επιχείρηση της χώρας μας

Να υψώσουμε ένα τείχος προστασίας γύρω από την τελευταία μεγάλη δημόσια επιχείρηση της χώρας μας

Επιστολή προς τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου και τις Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου Ιλίου απέστειλε ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της κίνησης “Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον”, Κώστας Κάβουρας, με την οποία ζητά να εισαχθεί προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου μας το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ Α.Ε. με σκοπό και στόχο, επειδή η ΔΕΗ είναι εθνική υπόθεση και η ηλεκτρική ενέργεια βασικό κοινωνικό αγαθό, να εκφραστεί δημόσια η αντίθεση του Δημοτικού Συμβουλίου στις δρομολογούμενες αποφάσεις.

Ακολουθεί η επιστολή:

Προς:
Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου
Δημοτικές Παρατάξεις Δήμου Ιλίου

ΘΕΜΑ: ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ Α.Ε.

Κύριε Πρόεδρε του Διοικητικού Συμβουλίου,
Κύριοι εκπρόσωποι των Δημοτικών Παρατάξεων,

Με την παρούσα επιστολή και με την βεβαιότητα ότι η απόφαση της κυβέρνησης να εκχωρήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΔΕΗ Α.Ε. στους ιδιώτες θα οδηγήσει σε τεράστια αύξηση των τιμολογίων – γεγονός που θα στερήσει τη δυνατότητα της χρήσης του αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας από εκατομμύρια συνανθρώπους μας πανελλαδικά και κατ’ επέκταση από χιλιάδες συμπολίτες μας – ζητούμε να εισαχθεί προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου μας το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ Α.Ε. με σκοπό και στόχο, επειδή η ΔΕΗ είναι εθνική υπόθεση και η ηλεκτρική ενέργεια βασικό κοινωνικό αγαθό, να εκφραστεί δημόσια η αντίθεση του Δημοτικού Συμβουλίου μας στις δρομολογούμενες αποφάσεις.

Ταυτόχρονα κύριοι εκπρόσωποι-επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων το ίδιο ζητούμε να πράξουμε όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις.

Θεωρούμε ότι πέρα από τις οποίες διαφωνίες μας είναι χρέος όλων μας ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ (μαζί και με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ και τους υπολοίπους κοινωνικούς φορείς) να υψώσουμε ένα τείχος προστασίας γύρω από την τελευταία μεγάλη δημόσια επιχείρηση της χώρας μας.

Στη συνέχεια, παραθέτουμε πολύ συνοπτικά μερικούς από τους βασικούς λόγους που αποδεικνύουν ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι καταστροφική και θα αποβεί σε βάρος των καταναλωτών:

  1. Η απόφαση της κυβέρνησης για την εκχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου στους ιδιώτες είναι ένα ακόμα βήμα σε όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα για το οριστικό και εξ ολοκλήρου πέρασμα και αυτής της επιχείρησης στα χέρια των ιδιωτών.
  2. Με αυτή την απόφαση της κυβέρνησης το ελληνικό δημόσιο παραδίδει – χάνει ένα βασικό εργαλείο άσκησης κοινωνικής και αναπτυξιακής πολιτικής.
  3. Η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε τεράστιες αυξήσεις της τιμής του ρεύματος γιατί απλούστατα αυτό που θα ενδιαφέρει τους πλειοψηφούντες πλέον μετόχους είναι το κέρδος και μόνο το κέρδος.

Με εκτίμηση,

Κώστας Κάβουρας

Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου

Επικεφαλής της δημοτικής κίνησης
«Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον»