Ρένα Δούρου: Έργα βιτρίνας σε βάρος των έργων υποδομής, οι προτεραιότητες του απερχόμενου Περιφερειάρχη

Ρένα Δούρου: Έργα βιτρίνας σε βάρος των έργων υποδομής, οι προτεραιότητες του απερχόμενου Περιφερειάρχη

Σε συνέντευξη Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής της Δυτικής Αθήνας για τις αυτοδιοικητικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Αθήνα, μετείχε η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής, επικεφαλής του συνδυασμού “Δύναμη Ζωής”, Ρένα Δούρου.

Η Ρένα Δούρου αναφέρθηκε στα σημαντικά προβλήματα των δήμων της δυτικής Αθήνας, τους οποίους χαρακτήρισε ως “παιδιά ενός κατώτερου Θεού”, τους “δήμους κάτω από το ποτάμι”. Ακολούθως, έδωσε το παράδειγμα των μεγάλων ελλείψεων σε κοινωνικές δομές, όπως είναι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. “Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία των Διευθύνσεων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο αριθμός των βρεφονηπιακών σταθμών στους δήμους της Δυτικής Αττικής υπολείπεται πάρα πολύ των πραγματικών αναγκών των νέων μητέρων, των νέων οικογενειών”. Αναφέρθηκε επίσης και στην εγκατάλειψη σημαντικών χώρων πράσινου, όπως το Πάρκο ‘Αντώνης Τρίτσης’ και στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ: “προτείνουμε την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου. Τη συγκρότηση Διαβαθμιδικού συνδέσμου, με τη συμμετοχή των δήμων Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Ιλίου, του ΑΣΔΑ, της Περιφέρειας Αττικής, έτσι ώστε η Τοπική Αυτοδιοίκηση, Α’ και Β’ βαθμού, να μπορέσει να παίξει τον πραγματικό της ρόλο. Να μπορέσει δηλαδή να διαχειριστεί, να προστατεύσει, να προβάλει και να αναδείξει το Πάρκο”.

Τέλος αναφερόμενη στον απερχόμενο Περιφερειάρχη που βρίσκεται στις Βρυξέλλες, στην Επιτροπή Περιφερειών, παρατήρησε: “Θα είχε ενδιαφέρον, αν, αντί για τις μεγαλοστομίες περί του «ενδυναμωμένου ρόλου της Ελλάδας» στις οποίες αναφέρθηκε, εξηγούσε στους συνομιλητές του γιατί τον 21ο αιώνα, σε μια σημαντική ευρωπαϊκή Περιφέρεια, την Περιφέρεια Αττικής, μια περιοχή όπως το Καματερό πνίγεται κυριολεκτικά εξαιτίας μιας δυνατής βροχής. Όπως έγινε τον Φεβρουάριο του 2013. Να τους εξηγούσε επίσης το πως γίνεται, τη στιγμή που υπάρχουν 45 μελέτες για αντιπλημμυρικά, όμβρια, κ.α., να είναι δημοπρατημένες μόλις 4, δηλαδή 3 για την Ανατολική Αττική και μία για την Αθήνα, ενώ για την Δυτική Αττική και τον Πειραιά να μην προβλέπεται καμία… Εξήγηση υπάρχει. Και σχετίζεται με τις προτεραιότητες του απερχόμενου Περιφερειάρχη. Προτεραιότητες που έχουν να κάνουν, όπως ήδη είπα, με τα έργα βιτρίνας, τα έργα για το θεαθήναι, σε βάρος των έργων υποδομής”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *