Ο χαιρετισμός του Κώστα Κάβουρα στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου για τις Ευρωεκλογές με τον Δημήτρη Παπαδημούλη

Ο χαιρετισμός του Κώστα Κάβουρα στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου για τις Ευρωεκλογές με τον Δημήτρη Παπαδημούλη

Φίλες και φίλοι καλησπέρα,

το λέμε και το ξαναλέμε και δε θα βαρεθούμε να το λέμε: αυτή συγκυρία είναι η πάρα πολύ κρίσιμη.

Κι αυτό που ακόμη θα λέμε είναι ότι σ’ αυτές τις εκλογές – που είναι πρώτα και κύρια πολιτικές – για το κόσμο της εργασίας και τη νεολαία υπάρχει μία και μόνο επιλογή.

Και για τις τρεις κάλπες του Μαΐου, η επιλογή είναι μία: να νικήσουμε!

Να νικήσουμε, στέλνοντας όλο το φθαρμένο πολιτικό προσωπικό των μνημονιακών δυνάμεων, όπως ο κ. Ζενέτος ή ο φίλος του ο κ. Σγουρός, μαζί με ένα μάτσο πολιτικών καριέρας, στο σπίτι τους.

Τη περίοδο αυτή, τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα από ποτέ. Το τοπίο έχει ξεθολώσει. Ο καθένας και η καθεμιά, έχει να επιλέξει πλευρά.

Ή θα συνταχθεί με τις δυνάμεις εκείνες που στο όνομα της σωτηρίας της χώρας έχουν καταδικάσει στη μιζέρια και την κατάθλιψη, στην ανεργία και την εξαθλίωση, εκατομμύρια συνανθρώπους μας σ’ ολόκληρη τη χώρα – και δεκάδες εκατομμύρια σ’ ολόκληρη την Ευρώπη.

Γιατί και εκεί τα πράγματα δεν είναι διαφορετικά.

Οι ευρωπαίοι πολιτικοί σύμμαχοι του κ. Σαμαρά, άξιοι εκφραστές των πολιτικών κατευθύνσεων της κ. Μέρκελ, επιβάλλουν στις χώρες τους τα πιο σκληρά μέτρα λιτότητας, εκτοξεύοντας τα ποσοστά της ανεργίας στην Ευρώπη στα ύψη.

Ενδεικτικό είναι άλλωστε πως ακόμη και η Γερμανία της κ. Μέρκελ έχει ξεπεράσει τους 8 εκατομμύρια ανέργους και οι επισφαλείς σχέσεις εργασίας – όπως, το μπλοκάκι, οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι με ωράρια λάστιχο αποτελούν πια καθεστώς.

Μπορούμε όμως και να συνταχθούμε με τις δυνάμεις της Ανατροπής. Τις δυνάμεις της Αλληλεγγύης, του Ριζοσπαστισμού. Να επιβάλλουμε με την ψήφο μας μια αλλαγή εποχής. Για να σταματήσει η ελεύθερη πτώση και να μπει πάτος στο βαρέλι. Ένα νέο σταθερό σημείο εκκίνησης. Για να μπορέσουμε να πηδήξουμε έξω από το πηγάδι.

• Για να σταματήσει η γενιά μου να μεταναστεύει και να μπορούμε να βρούμε δουλειά με αξιοπρέπεια εδώ. Για να μπορέσει η γενιά μου να ονειρευτεί ξανά. Και να δημιουργήσει.

• Για να μην έχει ανάγκη ο συνταξιούχος να στέκεται με τις ώρες στην ουρά για ένα φάρμακο ή μία εξέταση.

• Για σταματήσουν να υπάρχουν οικογένειες που ζουν στο σκοτάδι ή κινδυνεύουν να τους πάρει η τράπεζα το σπίτι.

• Για να μπορεί ο καθένας από μας να ζει με αξιοπρέπεια και με περηφάνια ξανά.

Στις εκλογές στου Μαΐου, σε κάθε Δήμο, σε κάθε Περιφέρεια, σ’ ολόκληρη τη χώρα, πρέπει να νικήσουν οι δυνάμεις της ΕΛΠΙΔΑΣ, της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, της ΝΙΚΗΣ.

Έτσι λοιπόν, και εδώ στο Ίλιον, ο συνδυασμός “Αλληλέγγυα Πόλη – Συνεργασία Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης” θα τους χαλάσει το τέλος που είχαν σχεδιάσει.

Το ίδιο ακριβώς θα γίνει και με τη Ρένα τη Δούρου που θα κερδίσει την Περιφέρεια Αττικής.

Και το ίδιο θα γίνει και στις Ευρωεκλογές που η Ελλάδα θα επιλέξει για πρώτη φορά Αριστερά, ενισχύοντας τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και αναδεικνύοντας τες σε πρώτη δύναμη.

Φίλες και φίλοι,

Πρώτου κλείσω και δώσω το λόγο στο σ. Δημήτρη Παπαδημούλη, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, να μας μιλήσει,

θα ήθελα να πω πως έχουμε μπροστά μας μια πολύ δύσκολη αλλά και συνάμα πολύ ωραία μάχη. Μια μάχη για την Αξιοπρέπεια, μια μάχη για να ανοίξει ο δρόμος στην Ελπίδα.

Στις ερχόμενες εκλογές θα τους κάνουμε παρελθόν. Είμαστε το μέλλον και επιλέγουμε έναν Δήμο, για μια άλλη Χώρα, σε μια άλλη Ευρώπη.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *