Επικεφαλής • Αλληλέγγυα Πόλη

Επικεφαλής

kostaskavouras

Κώστας Κάβουρας

Ο Κώστας Κάβουρας γεννήθηκε το 1985, μεγάλωσε στo Ίλιον και το 2003 αποφοίτησε από το 4ο Γενικό Λύκειο Ιλίου. Η καταγωγή του είναι από το Κοπανάκι Μεσσηνίας και την Δορβιτσά Ναυπακτίας.

Είναι οικονομολόγος, πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με μεταπτυχιακές σπουδές στα γνωστικά αντικείμενα της «Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Πολιτικής» και της «Εφαρμοσμένης Γεωγραφίας και Διαχείρισης Χώρου» με ειδίκευση στην «Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών».

Είναι Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Ιλίου από το 2014, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ιλίου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Εταιρίας Κατασκευής Τεχνικών Έργων.

Είναι αιρετό μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής και του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών «ΕΝΑ».

Είναι οικονομολόγος – λογιστής και στο παρελθόν διετέλεσε Σύμβουλος στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου την περίοδο 2004-2006.

Ενεργό μέλος στα κινήματα από τα φοιτητικά χρόνια, με πλούσια συνδικαλιστική δράση και συμμετοχή στα κινήματα πόλης, υπήρξε μέλος συλλογικοτήτων και οργανώσεων με επίκεντρο τα δικαιώματα, την οικολογία και την Αριστερά. Το 2016 εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Το 2018 συμμετείχε στην ομάδα που υλοποίησε την εφαρμογή SMART Manages A.I. Recycling Technologies για διαλογή στην πηγή και διαχείριση απορριμμάτων με χρήση τεχνητής νοημοσύνης στο διαγωνισμό KEDE CITY CHALLENGE crowdhackathon #smartcity2 και απέσπασε το 3ο βραβείο.